Ένταση επικράτησε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και η Γερμανίδα ομόλογος του, Αναλένα Μπέρμποκ, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τσαβούσογλου δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για τις δηλώσεις που έκανε η Μπέρμποκ κατά την επίσκεψη της στην Ελλάδα, όταν απευθυνόμενη στο Νίκο Δένδια, εξέφρασε την άποψη ότι τα ελληνικά νησιά αποτελούν ελληνικό έδαφος, λέγοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό της Ελλάδας, προς όφελος και της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέβασε τους τόνους και της επιτέθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η Γερμανία είχε ουδέτερη στάση ως μεσολαβητής σχετικά με τις διαφορές μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, «αλλά έχει χάσει την αμεροληψία της». «Το ότι ένα μέρος είναι μέλος της ΕΕ δεν σημαίνει ότι λέει την αλήθεια», είπε , αναφερόμενος, προφανώς, στην Ελλάδα.

«Η Τουρκία αναμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να άρει τα πολιτικά εμπόδια για την ένταξη», είπε, ακόμα. Ο Τσαβούσογλου προέτρεψε επίσης τη Γερμανία να είναι επιφυλακτική για προκλήσεις και προπαγάνδα από την Ελλάδα, την ελληνοκυπριακή διοίκηση. «Μεταφέραμε τις ανησυχίες της Τουρκίας σχετικά με τις δραστηριότητες τρομοκρατικών οργανώσεων στη Γερμανία και αναμένουμε συγκεκριμένες ενέργειες από αυτές», ανέφερε ακολούθως.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφίες Reuters

Πηγή: onalert.gr