Ήταν 6 Οκτωβρίου όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, έλεγε με νόημα για τα ελληνικά υποβρύχια: «Απέδειξαν την αξία τους στην πρόσφατης κρίση! Ακόμα ψάχνουν να τα βρουν οι Τούρκοι. Έχουν ένα σιωπηλό σύστημα που δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά!».

Κατά τα φαινόμενα η Τουρκία δεν «συγχωρεί» τέτοιες δηλώσεις και οι μονταζιέρες «πήραν φωτιά».

Όπως μετέδωσε και το Reuters, το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό διέρρευσε ένα βίντεο που υποτίθεται πως δείχνει ελληνικό υποβρύχιο στην Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο καταγράφουν δήθεν λεπτό προς λεπτό τα τουρκικά αεροσκάφη.

Το βίντεο φυσικά δημοσίευσαν σχεδόν άπαντα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης με διθυραμβικούς τίτλους του τύπου: «Κατέρρευσε το ελληνικό αφήγημα: Αυτά είναι τα υποβρύχια που η Ελλάδα αποκάλεσε «αόρατα»».

Κάποια μέσα φτάνουν μάλιστα στο σημείο να μιλούν για «Ντροπή της Ελλάδας» και άλλα ευφάνταστα.

Η δημοσιοποίηση του βίντεο αυτού υποτίθεται πως διαψεύδει τις αναφορές ελληνικών μέσων ενημέρωσης ότι τα ελληνικά υποβρύχια επιχειρούσαν επί μέρες στην Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς να γίνουν αντιληπτά ούτε από τον Τουρκικό στόλο, ούτε από τα αεροσκάφη και τα drones που πετούσαν στην «διακεκαυμένη ζώνη» τον περασμένο Αύγουστο.

Φυσικά όσο κι αν ψάξει κανείς, δεν θα δει κανένα πειστήριο ότι τα υποβρύχια που αποτυπώνονται στο τουρκικό βίντεο είναι ελληνικά.

Αντιθέτως δεν αποκλείεται διόλου να είναι τουρκικό, σαν εκείνο που αναζητούσαν αγωνιωδώς τις μέρες που έκαναν δεκάδες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου με ελικόπτερα και «κατασκοπευτικά» αεροσκάφη…

Πηγή: onalert.gr