Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ενέπλεξε την Ελλάδα στην επίθεση της Κωνσταντινούπολης, λέγοντας πως η γυναίκα-τρομοκράτης θα είχε διαφύγει στην Ελλάδα αν δεν είχε συλληφθεί έγκαιρα από τις τουρκικές αρχές.

Η Αθήνα δεν άφησε αναπάντητη αυτή τη νέα πρόκληση από την Άγκυρα. «Η Ελλάδα φυλάσσει πάρα πολύ καλά τα σύνορα της και κανένας δεν μπορεί να μπει παράνομα στη χώρα, άρα δεν θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφος της. Είμαστε από θέση αρχών ενάντια σε κάθε τρομοκρατική πράξη», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας το πρωί σήμερα στην εκπομπή του Σκάι «Αταίριαστοι», στέλνοντας ξεκάθαρη απάντηση στον Σοϊλού.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι έχουμε ήδη εκφράσει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό και το τουρκικό κράτος, καταδικάζοντας με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, που είχε ως αποτέλεσμα δυστυχώς και σκοτωθούν και να τραυματιστούν άνθρωποι», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε με έμφαση:

«Η Ελλάδα, η πατρίδα μας, η Ελληνική Δημοκρατία, είναι από θέση αρχών ενάντια σε κάθε τρομοκρατική πράξη, όπου και να συμβαίνει και εναντίον οποιουδήποτε στρέφεται. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω -ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών το γνωρίζει αυτό- ότι η Ελλάδα φυλάσσει πάρα πολύ καλά τα σύνορα της και κανένας δεν μπορεί να μπει παράνομα στη χώρα, άρα η Ελλάδα ουδέποτε θα δεχόταν τρομοκράτες στο έδαφος της. Αυτή θέλω να είναι μια ξεκάθαρη τοποθέτηση. Γι’ αυτό άλλωστε κάθε βράδυ αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη πίεση στα σύνορα μας, την οποία αντιμετωπίζουμε με πρακτικό και αποτελεσματικό τρόπο ως Ελληνική Αστυνομία».

Και ολοκληρώνοντας τόνισε: «Οι γείτονες μας το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, ότι από τον Φλεβάρη- Μάρτη του 2020 μέχρι τις μέρες μας, οι παράτυποι μετανάστες που έρχονται με οργανωμένο τρόπο ως ασύμμετρη απειλή, αντιμετωπίζονται με αποτελεσματικό τρόπο και πάντοτε με βάση τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου».

Από την μεριά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αφού εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια της κυβέρνησης για όσους χάθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών σήμερα, απάντησε στον Τούρκο υπουργό λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει ανοικτό μέτωπο με κάθε έκφανση της τρομοκρατίας παντού στον κόσμο.

Με πληροφορίες από: Newsit / ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Πηγή: thracenews.gr