Διαψεύδουν διπλωματικές πηγές τα όσα ανέφερε ο Γενς Στόλτενμπεργκ για διάλογο Αθήνας – Άγκυρας. Τι είχε γράψει ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ στο Twitter.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών καθώς την τελευταία ώρα έχει προκληθεί αναστάτωση από τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος είχε ανακοινώσει έναρξη τεχνικού διαλόγου Αθήνας – Άγκυρας.

Λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση του κ. Στόλτενμπεργκ στο Twitter, διπλωματικές πηγές διέψευσαν τα όσα έγραψε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ: «Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του ΓΓ του ΝΑΤΟ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Πλην όμως, αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Οι ισχυρισμοί Στόλτενμπεργκ

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ σε ανάρτησή του είχε ισχυριστεί πως Αθήνα και Άγκυρα συμφώνησαν σε συνομιλίες.

«Μετά από τις συζητήσεις με τον Ελλήνα και τον Τούρκο ηγέτη, οι δύο σύμμαχοι συμφώνησαν να ξεκινήσουν τον διάλογο σε τεχνικό επίπεδο για να στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για να καθιερωθούν μηχανισμοί αποσυμπίεσης και να μειωθεί το κίνδυνος ατυχημάτων στην Αν. Μεσόγειο», έγραψε ο Στόλτενμπεργκ, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Μάλιστα οι ισχυρισμοί του Γενικού Γραμματέα έγιναν επίσημη ανακοίνωση στη σελίδα της Συμμαχίας.

Πηγή: thracenews.gr