Η Ελλάδα σχεδιάζει να ανανεώσει ένα αίτημα για κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2022 για την επέκταση ενός συνοριακού τείχους κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία και υποσχέθηκε να επεκτείνει ένα ισχυρό δίκτυο επιτήρησης με στόχο να εμποδίσει τους μετανάστες να εισέρχονται παράνομα στη χώρα σύμφωνα με δημοσίευμα της Associated Press.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, είπε σε κοινοβουλευτική επιτροπή ότι η Ελλάδα αναμένει από ορισμένες χώρες που συνορεύουν με την ΕΕ να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται τη μετανάστευση για να ασκούν πολιτική πίεση στα κράτη μέλη, επικαλούμενος την πρόσφατη κρίση στη Λευκορωσία στα σύνορά της με την Πολωνία και άλλα μέλη της ΕΕ.

«Έχουμε κάθε λόγο να περιμένουμε ότι αυτού του είδους οι απειλές θα συνεχιστούν», είπε κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα. Παράλληλα επισήμανε ότι ««πιστεύουμε ότι η ασφάλεια στα δικά μας σύνορα συνδέεται με την ασφάλεια της ΕΕ», προσθέτοντας ότι τα τείχη και οι φράχτες των συνόρων συνήθως χρηματοδοτούνται από τις εθνικές κυβερνήσεις.

Πηγή: Associated Press / Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: onalert.gr