Επί έναν μήνα μετά την ανάληψη της Προεδρίας από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η πρώην ιδιαιτέρα του Προκόπη Παυλόπουλου είχε πρόσβαση στο email του ιδιαίτερου γραφείου της Προέδρου της Δημοκρατίας!

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με τα όσα γράφει ο Στέφανος Κασιμάτης στα Νέα, όταν η πρώην ιδιαιτέρα του Προκόπη Παυλόπουλου έστειλε από το email της Προέδρου της Δημοκρατίας, μήνυμα σε φίλη της, η οποία και απάντησε. Το… μοιραίο λάθος έγινε στις 14 Απριλίου, δυο εβδομάδες αφού η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε «εγκατασταθεί» στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η πρώην ιδιαιτέρα του Προκόπη Παυλόπουλου, όσο εκείνος ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε αποχωρίσει μαζί του και τότε υπηρετούσε στο πολιτικό του γραφείο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξακολουθούσε να έχει, χωρίς να δικαιούται, πρόσβαση στο email της Προεδρίας, από το οποίο και έστειλε μήνυμα σε φίλη της, επίσης πρώην υπάλληλο της Προεδρίας.

Μάλιστα, η φίλη απάντησε και σχολίασε στο email που της εστάλη, θεωρώντας ότι τα όσα έγραψε θα τα διάβαζε μόνο η πρώην ιδιαιτέρα του Προκόπη Παυλόπουλου. Μόνο που το μήνυμα το είχε λάβει και το ιδιαίτερο γραφείο της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την έπιασαν στα… πράσα

Σημειώνεται δε ότι το μήνυμα αυτό είχε σταλεί στις 00:44 μετά τα μεσάνυχτα, όταν στην Προεδρία δεν υπήρχε υπάλληλος. Και έτσι έγινε αντιληπτό πως κάποιος… εκτός είχε πρόσβαση στο email της Προέδρου και μάλιστα την έκανε και… forward σε άλλους!

Η αντίδραση ήταν άμεση και ο διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου της Προεδρίας, Ηλίας Νάτσιος έκανε καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ ο γγ της Προεδρίας διέταξε ΕΔΕ.

Από την έρευνα που έγινε, προέκυψε ότι το μήνυμα είχε σταλεί από το κινητό της πρώην γραμματέως του Προκόπη Παυλόπουλου, κάτι που το παραδέχτηκε εξάλλου και στην ΕΔΕ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα πάντα, η υπάλληλος δεν είχε ενημερώσει τον διάδοχό της στη διεύθυνση του Ιδιαιτέρου Γραφείου της Προεδρίας, αλλά συνέχιζε να έχει πρόσβαση στο email και προωθούσε στον προσωπικό της λογαριασμό τα μηνύματα που την ενδιέφεραν.

Στο Πειθαρχικό υποστήριξε ότι το έκανε μέχρι να ξεκινήσει η αποστολή των εφημερίδων στον τέως ΠτΔ. Αλλά οι ισχυρισμοί της δεν έγιναν δεκτοί γιατί φέρεται να έπαιρνε τα… μέτρα της για να μην την καταλάβει κανείς και να μην εντοπίζεται η πρόσβασή της στο λογαριασμό της Προεδρίας. Η δε πρόσβαση συνεχιζόταν έως τις 14 Απριλίου, ενώ ο κ. Παυλόπουλος είχε αρχίσει να παίρνει τις εφημερίδες. Ισχυρίστηκε επίσης (κάτι που επίσης δεν έγινε δεκτό) ότι δεν μπορούσε να διαβάσει καλά τα μέιλ από την οθόνη του κινητού της γι’ αυτό τα έκανε προώθηση στο προσωπικό της email. Το μήνυμα στη φίλη της, που την «έκαψε» είχε σταλεί από το κινητό της.

Το… δεύτερο πρόσωπο

Στην υπόθεση φαίνεται πως εμπλέκεται και ο υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας που ήταν αρμόδιος για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και την αλλαγή των κωδικών πρόσβασης.

Όταν το θέμα έγινε αντιληπτό από τον Ηλία Νάτσιο, ο τεχνικός κλήθηκε για εξηγήσεις και τρεις φορές ισχυρίστηκε ότι οι κωδικοί είχαν αλλάξει.

Όταν όμως κλήθηκε στο Πειθαρχικό, παραδέχτηκε ότι οι κωδικοί ήταν ίδιοι και ότι γνώριζε για την πρόσβαση της ιδιαιτέρας του πρώην Προέδρου. Ισχυρίστηκε ότι η αλλαγή των κωδικών δεν ήταν αρμοδιότητά του αλλά ο ισχυρισμός του δεν έγινε δεκτός.

Οι ποινές

Το Πειθαρχικό επέβαλε στην πρώην ιδιαιτέρα του Προκόπη Παυλόπουλου χρηματική ποινή τεσσάρων μισθών και στον τεχνικό ποινή δυο μισθών.

Πηγή: Newsit.gr

Πηγή: onalert.gr