Η Τουρκία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τον ηγέτη του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) Στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, τον οποίο κατηγορεί ότι εξαπολύει επιθέσεις εναντίον αμάχων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών καλεί το ΝΑΤΟ να παρέμβει με σκοπό να σταματήσει η δράση του LNA, αλλά και των υποστηρικτών του, κατονομάζοντας την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και την Γαλλία.

«Ο Χάφταρ και οι υποστηρικτές του έχουν γίνει πιό επιθετικοί εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον αμάχων» αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ, παρομοιάζοντας την τακτική του με εκείνη «του Συριακού καθεστώτος εναντίον του λαού του».

«Στοχεύουν πολίτες, ακόμη και νοσοκομεία. Γιατί αυτή η επιθετικότητα; Γιατί έχουν αρχίσει να ηττώνται στα πεδία των μαχών», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Παράλληλα σημειώνει πως η Τουρκία τάσσεται υπέρ της πολιτικής λύσης στη Λιβύη, γι αυτό και απιδιώκει την κατάπαυση του πυρός. «Στο επόμενο στάδιο πρέπει να μπει ένα τέλος στον Χάφταρ. το ίδιος και σ’ αυτός που τον υποστηρίζουν. Το ΝΑΤΟ πρέπει να παίξει σημαίνοντα ρόλο σε αυτό», αναφέρει η Άγκυρα.

Όπως μεταδίδει το Al Masdar News, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανέφερε πως η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μαζί με την Γαλλία ξεκάθαρα στηρίζουν τον Χάφταρ.

Πρόσθεσε δε πως η εχθρότητα της Γαλλίας απέναντι στην Τουρκία πολλαπλασιάστηκε μετά την Επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» στην Βόρεια Συρία τον Οκτώβριο του 2019 εναντίον των Κούρδων.

Πηγή: Al Masdar News

Πηγή: onalert.gr