Η τουρκική προπαγάνδα θα ήταν για γέλια, αν δεν διακυβεύονταν κυριαρχικά δικαιώματα.

Σαν να μην της φτάνουν τα κουτσά ελληνικά που βάζει στο στόμα του Ερντογάν, τώρα χρησιμοποιεί και παραποιημένες φωτογραφίες της φρεγάτας «Λήμνος».

Όμως η τουρκική προπαγάνδα πρέπει να απευθύνεται τουλάχιστον σε αφελείς, αν κρίνει κανείς από τα χονδροειδέστατα μοντάζ που χρησιμοποιεί.

Δείτε και μόνοι σας.

Η ιστοσελίδα της Yeni Safak φιλοξενεί άρθρο υπό τον τίτλο «πλήρωσαν βαρύ τίμημα» υποστηρίζοντας ότι αποκαλύπτει για πρώτη φορά τη ζημιά που υπέστη η ελληνική φρεγάτα, κατά την «επαφή» της με την τουρκική φρεγάτα «Kemal Reis».

Το άρθρο είναι αυτό:

Η φωτογραφία της φρεγάτας «Λήμνος» που φιλοξενεί η Yeni Safak, είναι αυτή:

Κι εδώ είναι που αποκαλύπτεται η τουρκική προπαγάνδα. Ένας προσεκτικός παρατηρητής θα δει κάποιες κάθετες γραμμές στο μπροστινό μέρος του ελληνικού πλοίου.

Και πολύ σωστά θα τις παρατηρήσει. Δείχνουν να είναι τα βράγχια στο κεφάλι ενός… καρχαρία! Γιατί η τουρκική προπαγάνδα αυτή την φωτογραφία βρήκε πρόχειρη, αυτήν φαίνεται χρησιμοποίησε: το ρύγχος ενός καρχαρία. Με κάποιο «τέχνασμα» μέσω υπολογιστή, μοιάζει να «προσάρμοσε» το κεφάλι στην πλώρη του «Λήμνος».

Για του λόγου το αληθές, δείτε την ίδια φωτογραφία μεγενθυμένη:

Προφανώς επειδή κατάλαβαν ότι το θέμα ήταν τόσο οφθαλμοφανές όσο και στα όρια του γελοίου, άλλαξαν στη συνέχεια την φωτογραφία. Ο παρατηρητικό αναγνώστης θα δει ότι η πρώτη ανάρτηση με τον καρχαρία είναι στις 14:07 και η δεύτερη στις 14:33.

Όπως νωρίτερα ανέφερε το OnAlert με βάση δημοσίευμα της «Καθημερινής», η πρόσκρουση έγινε και παρ’ ολίγον να οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο.

Γεγονός είναι επίσης ότι η φρεγάτα «Λήμνος» μετείχε στην ελληνογαλλική άσκηση που «κουρέλιασε» την τουρκική Navtex για το Oruc Reis.

Λήμνος

Μήπως θα μπορούσε η τουρκική προπαγάνδα να μας δείξει και την φρεγάτα «Kemal Reis»;

Πηγή: onalert.gr