Παρά την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, ο Ιμπραήμ Καλίν υπογραμμίζει πως υπάρχουν ακόμα «αγκάθια» που μπορεί να επιφέρουν και πάλι ρήξη στο μέλλον.

Μιλώντας στο TV100 ο Ιμπραήμ Καλίν ανέφερε χαρακτηριστικά… «Αυτή τη στιγμή διανύουμε μια περίοδο ηρεμίας. Μετά τον σεισμό, φυσικά, (οι Έλληνες) έδειξαν μεγάλη κατανόηση. Πάντα λέγαμε ότι δεν έχουμε σκοπό να μπούμε σε μια τέτοια πολιτική διαμάχη με την Ελλάδα. Η ατζέντα μας είναι ήδη ξεκάθαρη. Είμαστε απασχολημένοι εδώ».

Σχολίασε και το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο λέγοντας πως η χώρα μας έχει μπει στον δρόμο για τις εκλογές ενώ τόνισε πως «δεν πρέπει να μαλώνουμε επί της αρχής».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για κάποια «βάρη» που… έφερε η γεωγραφία όπως τα νησιά και το Κυπριακό… «Υπάρχουν όμως κάποια βάρη που μας έφερε η γεωγραφία και μας επέβαλε η ιστορία. Δεν μπορείς να κάνεις ένα βήμα χωρίς να τα αντιμετωπίσεις αναδρομικά, ας πούμε, χωρίς να περάσεις από μια διπλωματική θεραπεία, χωρίς να λύσεις αυτά τα προβλήματα».

«Υπάρχουν κάποιες πραγματικότητες που μας επέβαλε η γεωγραφία, υπάρχουν τα νησιά, υπάρχει η στενότητα της γεωγραφικής περιοχής, υπάρχουν κάποιες πρακτικές από το παρελθόν, υπάρχει το Κυπριακό. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε αυτή τη σχέση με όλα αυτά. Μερικές φορές αυτό μετατρέπεται σε στρατηγικό πλεονέκτημα, μερικές φορές μπορεί να σε φέρει αμέσως σε σημείο ρήξης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου.

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: thracenews.gr