Το Ισραήλ διέψευσε την τουρκική επικοινωνιακή προπαγάνδα και τις φήμες για πρόθεση οριοθέτησης ΑΟΖ/Υφαλλοκρηπίδας με την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, η ισραηλινή πρεσβεία στην Τουρκία, σε ανάρτησή της στο twitter χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα αυτά ως αβάσιμα ξεκαθαρίζοντας πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι φήμες για θαλάσσια οριοθέτηση μεταξύ Ισραήλ-Τουρκίας.

«Απαντώντας σε κάποια αβάσιμα δημοσιεύματα που φέρουν το Ισραήλ να προτίθεται να υπογράψει συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με την Τουρκία, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι αυτές οι ειδήσεις αποτελούν ισχυρισμούς που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια», τονίζει η ισραηλινή πρεσβεία στην Άγκυρα.

Αφορμή για την διάψευση ήταν μια ανάρτηση του ελεγχόμενου από την κυβέρνηση Ερντογάν πρακτορείου Eha Medya στο οποίο παρουσίαζε χάρτες πλάγιας οριοθέτησης της Τουρκίας με Λιβύη – Ισραήλ, σημειώνοντας: «Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να φαίνεται έτσι, μετά από μια πιθανή συμφωνία ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, η οποία αναφέρθηκε πρόσφατα από διάφορες πηγές. Εάν πραγματοποιηθεί αυτή η συμφωνία, θα απογοητεύσει τη συμμαχία ΗΑΕ-Ελλάδας Κύπρου-Αιγύπτου και Γαλλίας».

Πηγή: Με πληροφορίες από sigmalive

Πηγή: onalert.gr