Σε νέες προκλητικούς και ανιστόρητους ισχυρισμούς προβαίνει η Τουρκία δια του υπουργείου των Εξωτερικών της, με αφορμή την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Πιθανότατα θορυβημένο από την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Τζο Μπάιντεν το τουρκικό ΥΠΕΞ επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, η προκλητική ανακοίνωση που εξέδωσε η Άγκυρα κάνει λόγο για φρικαλεότητες της Ελλάδας και για δηλώσεις που αποσκοπούν στη διαστρέβλωση της ιστορίας.

«Αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε τις άμεσες φρικαλεότητες που έχει διαπράξει η Ελλάδα σε αυτά τα εδάφη, απορρίπτουμε εντελώς τις αβάσιμες δηλώσεις του ελληνικού κοινοβουλίου και των αρχών με το πρόσχημα της επετείου της 19ης Μαΐου του 1919 που αποσκοπούν στη διαστρέβλωση της ιστορίας. Ομοίως καταδικάζουμε τις προσπάθειες των αντι-τουρκικών ομάδων και συμφερόντων να εξαπατήσουν τρίτες χώρες προβάλλοντας τις κατηγορίες εκτός Ελλάδος που δεν έχουν καμία βάση», αναφέρει χαρακτηριστικά η μακροσκελής ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: onalert.gr