«Έχω απευθύνει δημόσια πρόκληση προς τον κ. Ερντογάν να συναντηθούμε, αργά ή γρήγορα αυτή η συνάντηση θα γίνει» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη, που παραχώρησε απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Καλωσορίζω τη μείωση της έντασης, το βασικό ζήτημα προς επίλυση είναι η οριοθέτηση των μεταξύ μας θαλασσίων ζωνών, ήτοι ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Δεν πρόκειται να συζητήσω όλα τα υπόλοιπα θέματα, που θέτει η Τουρκία, ζητήματα κυριαρχίας και αποστρατιωτικοποίσης είναι μη θέματα για την Ελλάδα. Ελπίζω να το αντιληφθεί αυτό ο κ. Ερντογάν. Ακόμη όμως και να μη λύσουμε τη μόνη μας διαφορά δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε κλίμα έντασης, όπως το βιώσαμε τα τελευταία τρία χρόνια. Δεν θα διαπραγματευτώ την διαρκή ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων» διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση των δύο υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και την Ξάνθη ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν θα δεχθεί ανάμειξη στα εσωτερικά της. Κάλεσε τους κ. Φερχάτ και Ζειμπέκ να δηλώσουν πως σέβονται τη Συνθήκη της Λωζάνης και ότι υπηρετούν μόνο τα συμφέροντα της μουσουλμανικής μειονότητας, ενώ επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε δις, ήτοι πριν από τις εκλογές, αλλά και ύστερα από αυτές, αλλά πριν από την ανακήρυξη των συνδυασμών, όταν, όπως είπε, υπήρχε πλήρης εικόνα των σκληρών, όπως τις χαρακτήρισε, παρεμβάσεων του τουρκικού προξενείου.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Intime News

Πηγή: thracenews.gr