Σύμφωνα με ανακοίνωσή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, αποφασίστηκε, κατόπιν εισήγησης των παραχωρησιούχων εταιρειών και συνεννόησης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, η απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων καθώς και όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήματα της Αθηνών-Λαμίας, λόγω της χιονόπτωσης.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της, η ΓΑΔΑ σημειώνει ότι η απαγόρευσης αφορά στην κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και όλων των οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από τις 11:00 σήμερα έως την ύφεση των φαινομένων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Επιπρόσθετα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι από την απαγόρευση εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

  • Οχήματα οδικής βοήθειας
  • Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
  • Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Τέλος, η ΓΑΔΑ επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη κυκλοφοριακή ρύθμιση μπορεί να παραταθεί ή να μειωθεί, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

Πηγή: onalert.gr