Σε επιφυλακή για τη Μήδεια βρίσκεται και η Θεσσαλονίκη και οι δημοτικές αρχές του νομού τέθηκαν σε ετοιμότητα για την κακοκαιρία που καταφτάνει το προσεχές 24ωρο.

Η Μήδεια λοιπόν καταφτάνει και στη Θεσσαλονίκη με σφοδρές χιονοπτώσεις, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Ωστόσο, η «προθέρμανση» για τον φετινό χειμώνα έγινε, στα μέσα Ιανουαρίου, με την προηγούμενη χιονόπτωση, κατά την οποία όμως δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα.

Σήμερα, Παρασκευή (12.02.2021) οι εμπλεκόμενες αντιδημαρχίες και οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας είναι σε μεγαλύτερη επιφυλακή λόγω της σφοδρότητας της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, καθώς είναι η περιοχή όπου συνήθως πέφτουν οι πρώτες νιφάδες χιονιού. Οι πολίτες θα ενημερωθούν με SMS στο κινητό τους τηλέφωνο ώστε να λάβουν όλα τα μέτρα προστασίας, ενώ από τις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου (13.02.2021), ο στόλος του δήμου θα βρίσκεται σε επιφυλακή και τα κτίρια των δημαρχείων θα είναι ανοιχτά για τους πολίτες.

«Θα είμαστε σε επιφυλακή μέχρι την ολοκλήρωση των καιρικών φαινομένων με 40 οχήματα στους δρόμους, εκ των οποίων τα 22 εκχιονιστικά», δήλωσε o δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος με την ιδιότητα του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) συμμετείχε και σε τηλεδιάσκεψη της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της «Μήδειας».

Μήδεια, αλατιέρες, υδροφόρες

Στον δήμο Θεσσαλονίκης, οι υπηρεσίες Καθαριότητας, Πολιτικής Προστασίας, Κοινωνικής Πολιτικής και η Δημοτική Αστυνομία θα βρίσκονται σε επιφυλακή από απόψε το βράδυ για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του κεντρικού δήμου, Νίκος Ζεϊμπέκης, ο στόλος με τις αλατιέρες, τις υδροφόρες και τα φορτηγά είναι πανέτοιμος, ενώ έχουν μοιραστεί σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης σακουλάκια με αλάτι.

Στον δήμο Θέρμης, με απόφαση του δημάρχου Θεόδωρου Παπαδόπουλου, η Πολιτική Προστασία και όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες τίθενται σε πλήρη επιφυλακή από το αύριο, Σάββατο (13.02.2021), ενώ το επιχειρησιακό κέντρο του δήμου θα δέχεται τηλεφωνήματα των πολιτών για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Οι δημότες από σήμερα (12.02.2021) θα μπορούν να βρουν συσκευασμένο αλάτι σε όλες τις κοινότητες, ενώ επιπλέον χύμα αλάτι μπορούν να προμηθευτούν έγκαιρα από τα εργοτάξια Θέρμης, Βασιλικών και μπροστά από την κοινότητα Τριλόφου.

Για τα μέτρα προστασίας που είναι απαραίτητο να πάρουν οι πολίτες εν αναμονή της «Μήδειας», των χιονοπτώσεων και του παγετού, ενημερώνει ο δήμος Ωραιοκάστρου, μέσω της ιστοσελίδας της Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, ενημερώνει τους δημότες για τις εργασίες που θα πρέπει να εκτελέσουν για να προστατέψουν τα δίκτυα ύδρευσης και τους λέβητες φυσικού αερίου, ώστε να μην παρατηρηθούν προβλήματα από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Ανάλογα μέτρα ετοιμότητας με τα εκχιονιστικά οχήματα και τα αποθέματα σε αλάτι έχουν λάβει και οι υπόλοιποι δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης, ώστε σε ενδεχόμενη χιονόπτωση να μην δημιουργηθούν προβλήματα ούτε στους δρόμους για την κυκλοφορία των οχημάτων αλλά ούτε και στις μετακινήσεις των πολιτών.

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία InTime News

Πηγή: onalert.gr