Οι τουρκικές προκλήσεις κλιμακώνονται και πάλι στον Έβρο με στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής να πυροβολούν εναντίον της ελληνικής πλευράς σε δυο ξεχωριστά περιστατικά.

Πρωταγωνιστές σε δυο περιστατικά πυροβολισμών έγιναν στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής το βράδυ της Πέμπτης στο Τυχερό του Έβρου.

Το πρώτο από αυτά καταγράφηκε περίπου στις 11 το βράδυ. Δύο φουσκωτά της τουρκικής στρατοχωροφυλακής με δύο επιβάτες το καθένα κινήθηκαν βόρεια κατά μήκος του ποταμού και έριξαν πυροβολισμούς στον αέρα και μια φωτοβολίδα που προσγειώθηκε σε ελληνικό έδαφος.

Το δεύτερο καταγράφηκε λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα οπότε ένα φουσκωτό της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, στο οποίο επίσης επέβαιναν δύο άτομα απέπλευσε από το Τυχερό και κινήθηκε βόρεια. Οι επιβάτες έριξαν εκφοβιστικά πυρά στον αέρα.

Χαρακτηριστικό είναι πως και στις δύο περιπτώσεις κανένα από τα τουρκικά σκάφη δεν έφερε κάποια ένδειξη ή είχε ανοικτό κάποιο φως.

Το διπλό επεισόδιο έρχεται λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα του Spiegel για πυροβολισμούς Τούρκων στρατοχωροφυλάκων εναντίον Γερμανών φρουρών, επίσης στον Έβρο.

Πηγή: Newsit.gr

Πηγή: thracenews.gr