Η σοβαρή υπόθεση σε Ρόδο και Καστελλόριζο που άρχισε να ξεδιαλύνεται από την ΕΥΠ και την Κρατική Ασφάλεια φαίνεται ότι θα έχει συνταρακτικές αποκαλύψεις για τη δράση των δύο προφυλακισθέντων για κατασκοπεία, καθώς οι ειδικοί της ΕΛΑΣ “ξεκλειδώνουν” σταδιακά τα κινητά τους τηλέφωνα αλλά και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του 35χρονου γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και του 52χρονου συνεργάτη του μάγειρα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες έχουν καταγραφεί 61 τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των δύο ανδρών που κατηγορούνται μεταξύ άλλων και για κατασκοπεία. Εκτός όμως από τις ηχογραφημένες συνομιλίες, οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛΑΣ κατάφεραν να επαναφέρουν έως τώρα και 10 φωτογραφίες που θα είχαν σβήσει από τα κινητά τους τηλέφωνα οι δύο κατηγορούμενοι.

Τι απεικονίζουν αυτές; Όπως αναφέρουν πηγές του newsit.gr, πλοία αλλά και στρατεύματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Tα καρέ έχουν σταλεί από το smartphone του 52χρονου μάγειρα στο ένα από τα κινητά τηλέφωνα του γραμματέα του τουρκικού Προξενείου, που κατασχέθηκαν από τις ελληνικές διωκτικές αρχές.

Οι φωτογραφίες αυτές όπως αναφέρουν οι πληροφορίες είναι οι πρώτες από μια σειρά νέων οπτικών ντοκουμέντων που θα ενταχθούν στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τους δύο κατηγορούμενους.

Τόσο ο 35χρονος διπλωματικός υπάλληλος όσο και ο συνεργάτης του μετά την αποστολή και την λήψη της κάθε φωτογραφίας, διέγραφαν τα αποτυπώματα της από την κάρτα sim και την μνήμη του κινητού τους τηλεφώνου, ωστόσο δεν έκαναν το ίδιο και από το cloud με αποτέλεσμα να πέσουν στην τσιμπίδα των διωκτικών αρχών.

Το συνολικό μέγεθος των αποδεικτικών στοιχείων να σταλούν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Ρόδου αναμένεται να ξεπεράσουν τα 32 Gb και πρόκειται για αρχεία ήχου, εικόνας, βίντεο και μηνυμάτων.

Την ίδια ώρα από “σάρωμα” έχουν περάσει και τα άλλα τέσσερα κινητά τηλέφωνα που είχε στην κατοχή του ο 35χρονος διπλωματικός υπάλληλος, ωστόσο έως τώρα δεν έχουν εντοπιστεί κάποια σημαντικά στοιχεία.

“Ο πελάτης μου επιμένει στην αθωότητα του. Περιμένουμε την προσκόμιση των νέων στοιχείων προκειμένου να εξετάσουμε τις περαιτέρω ενέργειες μας”, λέει στο newsit.gr, o δικηγόρος του 52χρονου μάγειρα, Στέλιος Αλεξανδρής.

Τα νέα ευρήματα που έχουν πλέον στη διάθεση τους οι διωκτικές αρχές, έρχονται σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι για κατασκοπεία ενώπιον των δικαστικών λειτουργών. Κι αυτό γιατί είχαν αναφέρει ότι είχαν συνομιλήσει ελάχιστες φορές κι ότι δεν είχαν ανταλλάξει πλήθος φωτογραφιών.

Πηγή: Newsit.gr / Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης

Πηγή: onalert.gr