Ολοκληρώθηκε η πολυαναμενόμενη συνάντηση του ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ και της ειδικής απεσταλμένης του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ στα Κατεχόμενα, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό το φόντο των τουρκικών προκλητικών ενεργειών στην ανατολική Μεσόγειο και τα Βαρώσια.

Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης τόσο στην Κύπρο όσο και στα κατεχόμενα, ο Ερσίν Τατάρ επέμεινε στις θέσεις του και έκανε λόγο για «νέες πραγματικότητες στο νησί», ενώ επίσης φαίνεται πως απέφυγε να θίξει το θέμα των Βαρωσίων, μετά και τις αντιδράσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων από το προκλητικό «σόου» του Ερντογάν πριν από μερικές εβδομάδες.

Ειδικότερα, η συνάντηση των δύο διήρκησε περίπου ένα δίωρο και στη συνέχεια ο ηγέτης του ψευδοκράτους δήλωσε πως «ούτε η Κύπρος, ούτε η Ανατολική Μεσόγειος είναι οι ίδιες. Οι ισορροπίες έχουν αλλάξει. Εξηγήσαμε τη διαφορετική μας στάση με λεπτομέρεια. Η κ. Λουτ ήρθε στην Κύπρο στο πλαίσιο της διερεύνησης για την διάσκεψη 5+1. Βρήκε αυτά που της είπαμε εποικοδομητικά. Το θέμα των Βαρωσίων δεν ήταν στην ατζέντα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τατάρ έκανε λόγο για «νέες πραγματικότητες στο νησί», μια αντίληψη που αναμένεται να ερμηνευθεί από τη Λευκωσία και πιθανώς να δώσει τη δική της «απάντηση», αφού σήμερα το απόγευμα κατά τις 7, η Λουτ θα συναντήσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Τέλος, όπως αναφέρουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ θα αναχωρήσει αύριο αναχωρεί για την Αθήνα, όπου την Πέμπτη θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: philenews / Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: thracenews.gr