Σε πρόωρες εκλογές στα κατεχόμενα οδηγεί η «κυβερνητική» κρίση, καθώς ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους υπέβαλε παραίτηση στον Ερσίν Τατάρ.

Ο Ερσάν Σανέρ στην επιστολή του προς τον Τατάρ επικαλείται πρόβλημα απαρτίας στη «βουλή» στα κατεχόμενα, τις τριβές εντός των δύο εκ των τριών κομμάτων της «συγκυβέρνησης» και κάποια προβλήματα εντός της «κυβέρνησης».

Στη γραπτή του δήλωση, όπως αναφέρουν κυπριακά ΜΜΕ, ο Σανέρ σημειώνει ότι η τρικομματική «κυβέρνηση» σχηματίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2020 με το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψαν τότε τα 3 κόμματα και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στη «βουλή» στις 19 Δεκεμβρίου.

Κύριος στόχος τους, ανέφερε ο Σανέρ, ήταν να περάσουν με όσο το δυνατόν λιγότερες δυσκολίες την πανδημία και τις οικονομικές συνέπειες, θεωρώντας ότι «πετύχαμε και στα δύο».

Αναφέρει επίσης προς τον Τατάρ ότι η έλλειψη απαρτίας στη «βουλή» εμποδίζει την «κυβέρνηση» να παράγει έργο και να αντιμετωπίσει τις διάφορες ανάγκες αλλά και να ανταποκριθεί στο «νομοθετικό» έργο.

Ως τελευταίο, σημείωσε, το ότι η πρόταση που έκανε με καλή πρόθεση – όπως είπε – για τον καθορισμό ημερομηνίας πρόωρων «βουλευτικών» απορρίφθηκε και από τους συνομιλητές του σε αυτή τη «βουλή» «δεν είδαμε την απαραίτητη κατανόηση και στήριξη».

Πηγή: thracenews.gr