Με τα μέλη της Ελβετικής Αποστολής που με ελικόπτερα πήραν μέρος στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών στον Έβρο και τον πρέσβη της Ελβετίας στην Αθήνα, Στέφαν Έστερμαν, συναντήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Τα μέλη της Αποστολής και ο πρέσβης την υποδέχθηκαν μπροστά από τα ελικόπτερα SUPER PUMA και CANADAIR και στη συζήτηση που είχαν την ενημέρωσαν για τη συνεισφορά τους στο έργο της κατάσβεσης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους ευχαρίστησε και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Τα μέλη της Ελβετικής Αποστολής είναι 26 και αύριο αναχωρούν για την πατρίδα τους.

Σακελλαροπούλου - Αλεξανδρούπολη

Την ώρα που η κ. Σακελλαροπούλου συνομιλούσε με τους Ελβετούς προσγειώθηκε ένα μικρό αεροσκάφος, που παίρνει μέρος στην κατάσβεση πυρκαγιών, και κατέβηκε από αυτό η Ελληνίδα πιλότος της πολιτικής αεροπορίας Ελισάβετ Βουρνάζου, ηλικίας 43 χρονών.

Μόλις την είδε η κ. Σακελλαροπούλου έσπευσε να τη γνωρίσει, την έσφιξε στην αγκαλιά της, τη συνεχάρη και εξήρε το γεγονός ότι είναι μια γυναίκα σε τέτοια θέση.

Σακελλαροπούλου - Αλεξανδρούπολη

Σακελλαροπούλου - Αλεξανδρούπολη

Ο ρόλος της κ. Βουρνάζου είναι να συντονίζει τους πιλότους και την επικοινωνία.

Ενημέρωση για τις πυρκαγιές και τις συνέπειες τους

Στη συνέχεια η κ. Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές στον Έβρο και τις συνέπειες τους, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και εκπροσώπων του Πυροσβεστικού Σώματος, του Στρατού, της Αστυνομίας και του Λιμενικού.

Πηγή: onalert.gr