Μπουρλότο στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας έβαλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, καταγγέλλοντας «περίεργες» κινήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αποτέλεσμα ο Τούρκος Πρόεδρος να καταθέσει εναντίον του μήνυση.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η Sabah, ο δικηγόρος του Ερντογάν, Χουσεΐν Αϊντίν, ανακοίνωσε ότι λόγω των καταγγελιών του προέδρου του CHP Κιλιτσντάρογλου, θα κινηθούν νομικά μέτρα εναντίον του.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τρίτης, 24/5/2022, ο Κιλιτσντάρογλου υποστήριξε πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό και ετοιμάζεται να «δραπετεύσει» από την Τουρκία.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, ο Κιλιτσντάρογλου είπε ότι «ένα μεγάλο σχέδιο διαφυγής είναι σε λειτουργία».

«Επέσπευσαν τις προετοιμασίες για να ξεφύγουν. Ο Ερντογάν μεταφέρει μεγάλο χρηματικό ποσό στο εξωτερικό μέσω παράνομων δομών που καλύπτονται ως νόμιμα ιδρύματα που εδρεύουν στην Τουρκία. Τα μέλη της οικογένειας του Ερντογάν βρίσκονται επικεφαλής αυτών δομών. Στόχος τους είναι να λάβουν άδεια παραμονής και εργασίας σε ξένη χώρα μέσω αυτού του σχεδίου» δήλωσε, προσθέτοντας ότι «το σχέδιο απόδρασης περιλαμβάνει μόνο μερικές εκατοντάδες άτομα», είπε ο Κιλιτσντάρογλου.

Τι απάντησε το κόμμα του Ερντογάν

Τις δηλώσεις αυτές δεν άφησε αναπάντητες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ που ανέφερε ότι «οι δηλώσεις του Κιλιτσντάρογλου δεν είναι μια μορφή πολιτικής, αλλά μια εκστρατεία συκοφαντίας».

Συγκεκριμένα ο Τσελίκ έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter πως:«Καταδικάζουμε έντονα τις δηλώσεις του προέδρου του CHP για τον πρόεδρό μας και την οικογένειά του σήμερα. Οι δηλώσεις του Κιλιτσντάρογλου δεν είναι μια μορφή πολιτικής, αλλά μια εκστρατεία συκοφαντίας…».

Πηγή: onalert.gr