Την πιο αδύναμη αεράμυνα στην περιοχή την έχει η Τουρκία, δήλωσε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ασκώντας σκληρή κριτική προσωπικά κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι ουσιαστικά τον έχουν υποκαταστήσει ο Ιμπραήμ Καλίν και ο Χουλουσί Ακάρ!

Όπως αναφέρουν το offsite και το ΚΥΠΕ, σε συνέντευξή του στην τουρκική τηλεόραση HaberTurk, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου διερωτήθηκε γιατί η τουρκική Κυβέρνηση αγόρασε τους S-400. “Θα μας επιτεθούν η Ελλάδα, το Ιράκ ή η Συρία; Το πήραμε ως αντάλλαγμα για το (ρωσικό) αεροπλάνο που καταρρίψαμε”, είπε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε ακόμη ότι “το σύστημα αεράμυνας μας είναι πολύ αδύναμο αυτή τη στιγμή, όλος ο κόσμος το γνωρίζει. Το πιό αδύναμο σύστημα αεράμυνας σε αυτή την περιοχή είναι αυτή τη στιγμή το Τουρκικό. Δεν δίνουν αρκετά ανταλλακτικά για τα F-16. Δεν μπορούμε να πάρουμε τα χρήματα που πληρώσαμε για τα F-35. Θα αλλάξουμε εξωτερική πολιτική 180 μοιρών. Αυτό είναι εις βάρος της Τουρκίας”.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι πλέον όλοι στην περιοχή έχουν F35 πλην της Τουρκίας.

“Η Τουρκία πρέπει να σταθεί περήφανη, όρθια, όχι έτσι. Είμαι υπεύθυνος για την προστασία της σημαίας μου και της φήμης της Τουρκίας. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Δεν λέω να πάτε να κάνετε πόλεμο. Η εξωτερική πολιτική είναι μια σκακιστική αρένα. Πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι με αξία στην εξωτερική πολιτική”, ανέφερε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Όπως είπε πλέον για δηλώσεις εξωτερικής πολιτικής στην Τουρκία δεν κάνει ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αλλά ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν και ο Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Όμως ο Κιλιτσντάρογλου άφησε αιχμές και για την πολυδιαφημισμένη από τον Ερντογάν προσέγγιση με το Κατάρ, με αφορμή προφανώς το γεγονός ότι το Κατάρ μετέχει στις έρευνες που γίνονται στην Κυπριακή ΑΟΖ.

«Τους φιλοξενήσατε μετά βαΐων και κλάδων. Και πήγαν και συνεργάστηκαν με τους Έλληνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Ακούγεται η φωνή αυτού του κυρίου [Σ.Σ. του Ερντογάν]; Δεν μπορούσε να πει ούτε μια φράση. Γιατί δεν μιλάς; Έχουμε και στρατιώτες εκεί. Έμεινε μόνος του στην Ανατολική Μεσόγειο. Ήρθαν και έψαξαν για πετρέλαιο στην αποκλειστική μας οικονομική ζώνη. Εδώ, κύριε, γιατί δεν λέτε λέξη; Εσύ δεν έλεγες ότι είσαι ήρωας; Έλεγες ότι είμαι ο παγκόσμιος ηγέτης, έλεγες ότι ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε, έλα τώρα. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω”, είπε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: offsite.com.cy / ΚΥΠΕ

Πηγή: onalert.gr