Τροπολογία για τη διασύνδεση της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒΙ) με τους εξοπλιστικούς σχεδιασμούς των Ενόπλων Δυνάμεων κατέθεσε στο Νομοσχέδιο για τις Δημόσιες Συμβάσεις Προμηθειών, Υπηρεσιών και Έργων στους Τομείς της Άμυνας και της Ασφάλειας, κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ).

Κατά το ΚΙΝΑΛ ωστόσο αυτή η τροπολογία απορρίφθηκε… μετ’ επαίνων, με αποτέλεσμα να χαθεί άλλη μία ευκαιρία για την ΕΑΒΙ.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ αναφέρει:

“Κατά τη συζήτηση του Ν/Σ του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων με τίτλο: «Θέματα Δημοσίων Συμβάσεων Προμηθειών, Υπηρεσιών και Έργων στους Τομείς της Άμυνας και της Ασφάλειας», ιδιαίτερα όσον αφορά στις προμήθειες για την Εθνική μας Άμυνας, το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε τροπολογία προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα πάγιο αίτημα της κρατικής και ιδιωτικής Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒΙ). Η τροπολογία προέβλεπε, με θεσμοθετημένο τρόπο, τη διασύνδεση της δράσης της ΕΑΒΙ με τους εξοπλιστικούς σχεδιασμούς των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), προκειμένου να καθίσταται ευχερής η τακτική αλληλοενημέρωση της βιομηχανίας με τα Γενικά Επιτελεία των Κλάδων των ΕΔ και να διευκολύνονται δράσεις, εντός των προνοιών του άρθρου 346 της Συμφωνίας Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ), για την αύξηση της ελληνικής συμμετοχής στα εξοπλιστικά προγράμματα με σκοπό τη στήριξη, την εξυγίανση και την ανάπτυξη της ΕΑΒΙ και εν τέλει προς όφελος της Εθνικής οικονομίας.

Ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας χαιρέτησε την πρωτοβουλία του ΚΙΝΑΛ, θεώρησε ευπρόσδεκτη την τροπολογία και ακολούθως … την απέρριψε. Όμως το χειρότερο είναι ότι ο κ. Υπουργός νομίζει πως οι προτεινόμενες διατάξεις με την τροπολογία ήδη προβλέπονται με διατάξεις άλλου νόμου και υπάρχουσας υπουργικής απόφασης.

Η ουσία όμως δεν αλλάζει … η ΕΑΒΙ δε στηρίζεται. Δυστυχώς για την Εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία χάθηκε μία ακόμη ευκαιρία! Από άγνοια του κ. Υπουργού …;”

Πηγή: onalert.gr