Αντίθετη στις αποφάσεις της ΕΕ για την Τουρκία είναι η στήριξη από την Ισπανία, όπως σημειώνει το Κίνημα Αλλαγής, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

«Η στήριξη που παρέχει η Ισπανία στην Τουρκία του αυταρχικού Ερντογάν με εξοπλισμούς και αλλά μέσα αντίκειται στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αλλά και στην ηθική που πρέπει να διέπει την εξωτερική πολιτική μιας σοσιαλιστικής κυβέρνησης», τονίζει το ΚΙΝΑΛ και καλεί τον Ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ, να την ξανασκεφθεί και να την τερματίσει.

«Τα όπλα αυτά στρέφονται ενάντια σε μια άλλη χώρα-μέλος την ευρωπαϊκής Ένωσης την Ελλάδα», υπογραμμίζει το Κίνημα Αλλαγής.

Υπενθυμίζεται πως χθες Πέμπτη, 18-11-2021, κυβερνητικές πηγές επεσήμαιναν πως η ελληνική πλευρά έχει εγείρει επανειλημμένα το ζήτημα της εξαγωγής οπλικών συστημάτων ευρωπαϊκών κρατών προς την Τουρκία, σημείωναν δε πως το ζήτημα αυτό είχε τεθεί μετ’ επιτάσεως από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη σχετική συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Οκτώβριο του 2020, με αφορμή την προχθεσινή συνάντηση Ερντογάν και Σάντσεθ.

Πηγή: onalert.gr