Αναλυτικά η γραπτή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το πώς “κινείται” ο κορονοϊός στην Ελλάδα. Πόσα είναι τα νέα κρούσματα, πόσα τα συνολικά και ποιος ο αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν την μάχη.

Όσο κι αν χαλαρώνουν τα μέτρα, όσο κι αν η κανονικότητα επιστρέφει με το… καλοκαίρι για “παρέα”, το δεδομένο είναι ένα: Ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ.

Και δυστυχώς ο “αόρατος εφιάλτης”, όπως ονομάστηκε ο κορονοϊός, θα παραμείνει ανάμεσά μας μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.

Μέχρι τότε πρέπει όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, κάτι που η χθεσινή (17/06) ανακοίνωση του ΕΟΔΥ μας υπενθύμισε, αφού εντοπίστηκαν 55 νέα κρούσματα σε 24 ώρες.

Σήμερα, Πέμπτη 18.06.2020, οι ΕΟΔΥ ενημερώνει ξανά με γραπτή ανακοίνωση πως υπάρχουν 24 νέα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας και συνολικά 3.227.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 18 Ιουνίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 24. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3227 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 55.0% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 188 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (70.0% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων)”.

Πηγή: onalert.gr