Στο “φως” της δημοσιότητας η γραπτή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που αναλύει το πώς “κινείται” ο κορονοϊός στην χώρα μας. Τα 4 από τα 35 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. Κανένας νέος θάνατος και 202 συνολικά τα θύματα του φονικού ιού στην Ελλάδα. Ολόκληρη η ανακοίνωση.

Πώς κινείται ο κορονοϊός στην χώρα μας; Πόσα είναι τα νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες; Πόσα από αυτά είναι εγχώρια και πόσα “εισαγόμενα”;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα απαντά και σήμερα, Δευτέρα 27.07.2020, η γραπτή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, με την οποία καταγράφεται η πορεία του… εφιάλτη που ακούει στο όνομα κορονοϊός, στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει πως υπάρχουν 35 νέα κρούσματα και συνολικά 4.227.

Κορονοϊός – Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

“Σήμερα ανακοινώνουμε 35 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4227, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1184 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2118 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 202 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

Κορονοϊός – Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα

Από τα 35 νέα κρούσματα, τα 9 είναι “εισαγόμενα” και συγκεκριμένα: 4 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας και άλλα 5 αφορούν ταξιδιώτες που κάνουν διακοπές στην Ελλάδα και μετέβησαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Τα υπόλοιπα 26 νέα κρούσματα, τα λεγόμενα εγχώρια, εντοπίστηκαν στις παρακάτω περιοχές:

  • δεκαεπτά (17) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
  • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας,
  • ένα  (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας.

Πηγή: Newsit

Πηγή: onalert.gr