Μίνι «έκρηξη» κρουσμάτων τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς ο νέος κορονοϊός εντοπίστηκε σε 52 νέες περιπτώσεις. 203 συνολικά οι νεκροί στην Ελλάδα από τον φονικό ιό. Πόσα είναι τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Ο κορονοϊός είναι… ανάμεσά μας, η ανησυχία έχει ενταθεί και η κυβέρνηση παίρνει τα μέτρα της, με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει το μεσημέρι της Τρίτης, 28.07.2020, πως η υποχρεωτική χρήση μάσκας επανέρχεται από αύριο σε πολλούς κλειστούς χώρους.

Το ότι όμως ο κορονοϊός είναι… ακόμη εδώ, μας υπενθυμίζει και η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως τις τελευταίες 24 ώρες εντοπίστηκαν 52 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, ενώ ο συνολικός τους αριθμός είναι 4.279.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 28 Ιουλίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 52, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4279 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 54.5% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 203 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 8 (75.0% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 4279 κρουσμάτων, 1195 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2139 (50.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

Πηγή: Newsit

Πηγή: onalert.gr