Δεν έχουν τέλος οι εμπρηστικές δηλώσεις από τη μεριά της Τουρκίας, με τον υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, να συνεχίζει το αφήγημα περί «επιθετικής πολιτικής της Ελλάδας» σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τους ομολόγους του από τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν.

«Η Τουρκία επιδιώκει την ειρήνη, τη σταθερότητα στο Αιγαίο, ενώ η Ελλάδα συνεχίζει την επεκτατική, επιθετική πολιτική της, τροφοδοτώντας την αστάθεια», δηλώνει ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, στους νέους ανυπόστατους ισχυρισμούς του και κάνοντας λόγο για «θρασύτατη συμπεριφορά της Αθήνας».

«Η τελευταία πρόκληση της Ελλάδας είναι το κλείδωμα των τουρκικών αεροσκαφών», υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, λέγοντας ότι «η γείτονάς μας η Ελλάδα συνεχίζει τις επεκτατικές της πολιτικές. Κάθε μέρα προσθέτει νέες προκλήσεις. Η τελευταία ήταν να κλειδώσει τα αεροσκάφη μας. Έχει δοθεί η απαραίτητη απάντηση».

Και συνέχισε λέγοντας πως: «Έχουν γίνει τόσο θρασείς που αγνοούν τις θεμελιώδεις αρχές του NATO. Ως σύμμαχοι στο NATO οφείλουν να λειτουργούν με κοινή λογική και να καταβάλλουν προσπάθεια γι’ αυτό. Αν και είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο στην Κύπρο, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δεν έχουμε επιτρέψει κανένα τετελεσμένο γεγονός και δεν θα το κάνουμε στο μέλλον.

«Τα βάζει» και με το NATO

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Anadolu, ο Ακάρ «τα έβαλε» και με το NATO μαζί με την Ελλάδα. «Η προσπάθεια της Ελλάδας να αποτρέψει την πτήση του νατοϊκού αεροσκάφους δείχνει ότι το NATO έχει γίνει τόσο αλαζονικό που αγνοεί τις βασικές αρχές του».

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει και θα συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της χώρας μας και του έθνους μας», δήλωσε ακόμη ο Χουλουσί Ακάρ και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στην Κύπρο ή στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο».

Με πληροφορίες και από: Newsit / Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: thracenews.gr