Μετά την επίσκεψη του στα Κατεχόμενα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχείρησε να παρουσιάσει τα Βαρώσια, ως ένα παράδειγμα για μελλοντικές επενδύσεις, με στόχο την ενίσχυση  όχι μόνο την οικονομίας του «ψευδοκράτους», αλλά και της τουρκικής επιρροής στην περιοχή.

Ωστόσο, από ότι φαίνεται, η παρουσία του Τούρκου Προέδρου στα Κατεχόμενα δεν προκάλεσε αντιδράσεις μόνο στο εξωτερικό, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, αλλά και στο εσωτερικό της Τουρκίας, με την αντιπολίτευση να ασκεί σκληρή κριτική στον Ερντογάν, με τον τελευταίο να «αντιδρά» αναλόγως.

Την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας του επικρίνει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για τις αντιδράσεις της για την επίσκεψή του στα Βαρώσια, διερωτώμενος πως να τους εξηγήσει για την οικονομία αν δεν κατάλαβαν το νόημα του ανοίγματος Βαρωσίων.

Σε ομιλία του στην Ένωση Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε συγκεκριμένα πως «δεν είναι δυνατόν να εξηγήσεις την οικονομία σε κάποιον που δεν γνωρίζει τι είναι το Κυπριακό, τι σημαίνει το άνοιγμα των Βαρωσίων και που δεν έχει καταλάβει το διπλωματικό μήνυμα από την εικόνα που έδωσε η τουρκική αντιπροσωπεία εκεί υπό την ηγεσία του Προέδρου της Τουρκίας».

«Η τδβκ», είπε όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, «καλεί τον Πρόεδρο της Τουρκίας. Δεν το δέχονται. Εγώ πήγα εκεί. Αυτοί με τον αέρα του ‘γιατί δεν μας πήγες κι εμάς’ προσπαθούν πάλι να με επικρίνουν».

Έθεσε τα ερωτήματα προς την αντιπολίτευση αν δεν «έχεις καθόλου αγάπη για τη βόρεια Κύπρο; Έχεις μήπως επιχειρήματα για το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης Βαρωσίων; Όχι…Τα ίδια δεν έκαναν αυτοί και για το Αζερμπαιτζάν; Τα ίδια δεν έκαναν και για τη Συρία; Τα ίδια δεν έκαναν και για τη Λιβύη;».

Με πληροφορίες από: Offsite / Φωτογραφία Reuters

Πηγή: onalert.gr