Έπειτα από πολλούς μήνες, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συναντήθηκε με τον Τούρκο ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, σε εκδήλωση του ΟΗΕ στη γκρίζα ζώνη της Λευκωσίας στην Κύπρο.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης παρέστη στην εκδήλωση του ΟΗΕ που πραγματοποιήθηκε στο Λήδρα Παλλάς με αφορμή την ολοκλήρωση του έτους. Τους ηγέτες υποδέχθηκε ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς, Μενέλαου Μενελάου και ο ειδικός αντιπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Εργκούν Ολγκούν.

Ο Κόλιν Στιούαρτ δήλωσε ότι είναι αρκετά αισόδοξος ότι θα βρεθεί λύση στο Κυπριακό, όσο οι δύο πλευρές κρατούν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας, ενώ τόνισε ότι τα Ηνωμένη Έθνη δεν θα χαλαρώσουν τις προσπάθειές τους για την εύρεση «κοινού εδάφους» στο ζήτημα.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Ερσίν Τατάρ είχαν μάλιστα μια συνομιλία που διήρκησε πάνω από δέκα λεπτά στο πλαίσιο της δεξίωσης, ενώ φωτογραφήθηκαν και μαζί την ώρα που έκαναν χειραψία.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν το νέο έτος να παρακαθίσουν σε ένα κοινωνικό δείπνο, ώστε να προωθήσουν τι «ξεπάγωμα» των σχέσεων και την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό. Ωστόσο, σε δηλώσεις που έκανε έπειτα ο κ.Αναστασιάδης είπε ότι δεν είναι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συνεννόηση και θα βρεθεί κάποιος κοινό έδαφος με την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Με πληροφορίες από: Sigmalive.com / Φωτογραφία Twitter

Πηγή: thracenews.gr