Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) κατά την σημερινή τακτική συνεδρίασή του ασχολήθηκε με την έγκριση και την πορεία υλοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων καθώς και αναβάθμισης συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, το ΚΥΣΕΑ Ασχολήθηκε επίσης με την ενδυνάμωση και επικαιροποίηση του προγράμματος Πολιτικής Προστασίας «ΑΙΓΙΣ» και με λειτουργικά και οργανωτικά ζητήματα του σχεδίου επέκτασης του φράχτη στον Έβρο.

Τέλος, συζητήθηκε η συνεχιζόμενη προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή μας και την νοτιοανατολική Μεσόγειο. Συμπεριφορά που – όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – «αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάστηκε από τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Θάνο Ντόκο η «Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας».

Το σχέδιο αυτό αποτελεί τον «συνεκτικό ιστό» συνεργειών από διαφορετικά υπουργεία για δραστηριότητες όπως η Άμυνα, η κυβερνοασφάλεια, η αντιμετώπιση υβριδικών απειλών πχ των οργανωμένων μεταναστευτικών ροών, ακόμη και των εμπρησμών.

Το γεγονός επιβεβαιώνεται και από τη συμμετοχή των συναρμόδιων για τα θέματα αυτά υπουργών, όπως Ψηφιακής Πολιτικής, Μετανάστευσης, Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας και Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, πάντα κατά την ανακοπίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ έλαβαν μέρος ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος.

Πηγή: onalert.gr