Κόντρα κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε με αφορμή αναφορά του Αλέξη Τσίπρα προς τον Γάλλο πρεσβευτή στην Ελλάδα Πάτρικ Μεζονάβ, πως «στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξασφάλιση της συμμετοχής της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στις σχετικές συμβάσεις με την Γαλλία», αναφορά που κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπος Γιάννη Οικονόμου θέτει θέμα «ακύρωσης των συμφωνιών» με το Παρίσι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε χθες με τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Ελλάδα Πάτρικ Μεζονάβ, στον οποίο τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια συγκροτημένη ευρωτουρκική πολιτική που να περιλαμβάνει την απειλή ισχυρών κυρώσεων και τη διασύνδεση της Χάγης με την αναθεώρηση της Τελωνειακής Ένωσης.

Κατά την ίδια ανακοίνωση, ο κ. Τσίπρας «υπογράμμισε τη σημασία που έχει η ελληνογαλλική συνεργασία στον αμυντικό τομέα, τονίζοντας ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η εξασφάλιση της συμμετοχής της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στις σχετικές συμβάσεις με την Γαλλία».

Οικονόμου: «Γίνεται εθνικά επικίνδυνος» ο κ. Τσίπρας

«Πατώντας» στην αναφορά αυτή του κυρίου Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:

«Ο κ. Τσίπρας κλιμακώνει σοβαρά τις ανεύθυνες ενέργειές του και γίνεται εθνικά επικίνδυνος. Αφού δεν ψήφισε την αμυντική συμφωνία με την Γαλλία και το εξοπλιστικό πρόγραμμα ενίσχυσης των Ενόπλων μας Δυνάμεων, μέσω των οποίων η Ελλάδα θωρακίζεται απέναντι σε κάθε απειλή, έρχεται να θέσει ζήτημα ακύρωσης των συμφωνιών αυτών. Η πρόθεσή του κάνει φυσικά πολύ χαρούμενους όσους έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο εξαιτίας της αδυναμίας τους να απαντήσουν στη γεωστρατηγική και στρατιωτική ενίσχυση της Ελλάδας, η οποία αλλάζει ήδη υπέρ μας τις ισορροπίες.
Ταυτόχρονα με τον τρόπο αυτό εξυπηρετούνται σκοτεινά συμφέροντα, που είχαν μάθει να κερδίζουν τεράστια ποσά από τις αμυντικές προμήθειες στο παρελθόν. Έτσι, ευνοούνται άνθρωποι που βάζουν τον προσωπικό τους πλουτισμό πάνω από το εθνικό συμφέρον.
Η Κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν να βλάψει την Πατρίδα και να ακυρώσει την πορεία ισχυροποίησής της, ώστε να είναι σε θέση να υπερασπιστεί δυναμικά την ασφάλεια, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, απέναντι σε κάθε επίβουλο. Προχωράμε στο εθνικό σχέδιο ανυποχώρητοι και ακάθεκτοι. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να παραλαμβάνει τα Rafale και τις Belharra σύμφωνα με τον σχεδιασμό».

Πηγή: Newsit.gr

Πηγή: onalert.gr