Μετά από πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές τον περασμένο Ιούλιο, αναφορικά με το νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, η  ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, Λένα Αργύρη, τονίζει σε σημερινή ανάρτησή της πως ο Λευκός Οίκος θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του Γιώργου Τσούνη, ως τον αντικαταστάτη του Τζέφρι Πάιατ.

Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Λευκός Οίκος θα ανακοινώσει υποψηφιότητα Γιώργου Τσούνη @GTsunis για θέση νέου πρέσβη ΗΠΑ στην Αθήνα.Γνωστης του αμερ πολιτικού συστήματος, με επιρροή στα κέντρα λήψης αποφάσεων, επιτυχημένος επιχειρηματίας,με σημαντική φιλανθρωπική δράση κ ουσιώδη ενασχόληση με τα εθνικά θέματα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζορτ Τσούνης είναι Ελληνοαμερικανός δικηγόρος και  υποστήριξε από την αρχή την εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν για να πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές. Είναι γιος μεταναστών πρώτης γενιάς και Πρόεδρος – Διευθύνων Σύμβουλος της Chartwell Hotels.

Η εταιρεία διαθέτει, αναπτύσσει και διαχειρίζεται τα ξενοδοχεία Hilton, Marriott και Intercontinental στην Πενσυλβάνια, τη Νέα Υόρκη, το Νιού Χάμσαϊρ και το Ρόουντ Άιλαντ. Είχε προταθεί  από τον -τότε- Πρόεδρο Ομπάμα το 2013 για να υπηρετήσει ως πρέσβης στη Νορβηγία, ωστόσο μετά από μια δύσκολη ακρόαση στην αρμόδια επιτροπή ακρόασης για την έγκρισή του, αποσύρθηκε.

Με πληροφορίες από: Axios

Πηγή: onalert.gr