Η Τουρκία φαίνεται πως έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αναβάθμισης των τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης τύπου Leopard – (Leo) 2A4 που διαθέτει, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας (SSB) Ισμαήλ Ντεμίρ, σε νέες αναρτήσεις στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter. 

Η εταιρεία Aselsan, όπως ανέφερε ο ίδιος, έχει αναλάβει το έργο εκσυγχρονισμού των αρμάτων μάχης, με την ενσωμάτωση ενός νέου ολοκληρωμένου συστήματος προστασίας, εγχώριας κατασκευής, προκειμένου να βελτιώσει την επιχειρησιακή λειτουργία και «επιβιωσιμότητα» του Leo 2A4 στο πεδίο της μάχης.

Ειδικότερα, ο Ντεμίρ δήλωσε ότι: «Ξεκινήσαμε τη μαζική παραγωγή του συστήματος προστασίας που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο Κέντρο Βαλλιστικής Προστασίας της Κωνσταντινούπολης και έτσι πλέον ξεκίνησε η  ενσωμάτωσή του στα άρματα μάχης». Ο ίδιος πρόσθεσε στη συνέχεια πως το ολοκληρωμένο σύστημα προστασίας αναπτύχθηκε σε διαφορετικές διαμορφώσεις του άρματος μάχης, ενώ ισχυρίστηκε πως παρέχει την πιο αποτελεσματική βαλλιστική προστασία που χρησιμοποιείται στα άρματα μάχης τύπου Leo 2A4 στον κόσμο.

Το νέο αυτό αναβαθμισμένος άρμα μάχης παρουσιάστηκε στο εργοστάσιο της εταιρείας BMC και είναι εξοπλισμένο με πυργίσκο, κατασκευασμένο από την τουρκική εταιρεία Altay, το οποίο διαθέτει πυροβόλο λειόκαννο όπλο 120 x 55 χιλιοστών που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την επίσης τουρκική εταιρεία MKE. Τέλος, διαθέτει στον πυργίσκο ένα τηλεχειριζόμενο βαρύ πυροβόλο διαμέτρου 12,7 χιλιοστών.

Με πληροφορίες από: Defenseworld / Φωτογραφία Twitter

Πηγή: onalert.gr