Από 27 Φεβρουαρίου έως 10 Μαρτίου 2023, στο πλαίσιο του προγράμματος εξειδικευμένης εκπαίδευσης των εκπαιδευτών σε αντικείμενα του σύγχρονου μαχητή, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή ευθύνης της 4ης Ταξιαρχίας Πεζικού, η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΛΗΔΡΑ – 2023», με τη συμμετοχή προσωπικού της Διοίκησης Καταδρομών (ΔΚΔ) και Μονάδων της 4ης Ταξιαρχίας Πεζικού της Εθνικής Φρουράς Κύπρου.

Σκοπός της άσκησης «ΛΗΔΡΑ – 2023», ήταν η εκπαίδευση του προσωπικού σε επιχειρησιακά αντικείμενα, σε περιβάλλον που προσομοιάζει σε πραγματικές συνθήκες. Ειδικότερα, το σενάριο περιλάμβανε εκπαίδευση του προσωπικού στην τυποποίηση των διαδικασιών για αντιμετώπιση κάθε διαμορφούμενης κατάστασης, διάφορα είδη βολών ατομικού οπλισμού, καθώς και ελευθέρων σκοπευτών, εκπαίδευση στον αγώνα κατοικημένων τόπων και εξάσκηση σε αντικείμενα Α΄ Βοηθειών πεδίου μάχης.

Τα αποτελέσματα της άσκησης, κατέδειξαν το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και επιχειρησιακής εκπαίδευσης του προσωπικού, καθώς και το υψηλό ηθικό και επαγγελματισμό του.

Για εξαιρετικά αποτελέσματα κάνει λόγο με ανάρτησή του στο Twitter ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Α. Δ. Ζερβάκης.

Δείτε τις φωτογραφίες:

«ΛΗΔΡΑ - 2023» «ΛΗΔΡΑ - 2023» «ΛΗΔΡΑ - 2023» «ΛΗΔΡΑ - 2023» «ΛΗΔΡΑ - 2023»Πηγή: thracenews.gr