Βίντεο ντοκουμέντο έδωσε στην δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα από την καταδίωξη του Τούρκου διακινητή μεταναστών στην Κω. Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που άνδρας του Λιμενικού πυροβολεί ξανά και ξανά προς το σκάφος του διακινητή που εντοπίστηκε στο Σκανδάρι της Κω, με στόχο τον κινητήρα του ταχύπλοου.

Οι βολές ήταν επιτυχημένες και το ταχύπλοο σταμάτησε να δουλεύει. Έτσι ο διακινητής συνελήφθη. Έναν 32χρονο Τούρκο διακινητή συνέλαβε το Λιμενικό στην Κω, και συγκεκριμένα στο Σκανδάρι.

Το χρονικό

Ο διακινητής είχει αποβιβάσει πρωϊνές ώρες της Τετάρτης τουλάχιστον τέσσερις μετανάστες στην Κω. Το ταχύπλοο ήταν χωρίς φώτα, ενώ στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού ο 32χρονος χειριστής του δεν σταμάτησε και ανέπτυξε ταχύτητα με κατεύθυνση τις τουρκικές ακτές. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το ταχύπλοο έκανε σε επικινδύνους ελιγμούς με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση προειδοποιητικών βολών από το Λιμενικό σε ασφαλή τομέα.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες βολές στον εξωλέμβιο κινητήρα του ταχύπλοου, το οποίο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 32χρονος αλλοδαπός χειριστής του ως διακινητής. Κατόπιν επισταμένων ερευνών στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκαν οι τέσσερις αλλοδαποί, εκ των οποίων οι δύο ήταν ανήλικοι.

Με πληροφορίες από: Newsit

Πηγή: thracenews.gr