Αναβαθμίζεται και ενισχύεται ακόμα περισσότερο το ελληνικό Λιμενικό Σώμα, καθώς όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπεγράφη σχετική σύμβαση για την προμήθεια πέντε νέων περιπολικών σκαφών, κατάλληλα διαμορφωμένων με Υγειονομικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε το Υπουργείο, τα νέα αυτά περιπολικά σκάφη της εταιρείας «NORSAFE» θα είναι ειδικά διαμορφωμένα και εξοπλισμένα με υγειονομική συλλογή και συναφή εξοπλισμό, ενώ αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην υγειονομική περίθαλψη και περισυλλογή των συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη.

Για το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2.497.500 ευρώ, χρησιμοποιήθηκαν πόροι από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα, «Αττική 2014-2020», «Ιόνια Νησιά 2014-2020», «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» καθώς και πόροι μέσω το εθνικού ΠΔΕ.

H ναυπήγηση και η αποστολή τους

Τα σκάφη θα ναυπηγηθούν στην Ελλάδα από την εταιρεία «VIKING NORSAFE LIFE-SAVING EQUIPMENT HELLAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σύμφωνα με προδιαγραφές που εκπονήθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ και της Υγειονομικής Υπηρεσίας του ΥΝΑΝΠ.

«Το Λιμενικό Σώμα», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, «αναλαμβάνει καθημερινά σχεδόν τη διακομιδή ασθενών, εκεί όπου άλλα μέσα αδυνατούν να προσφέρουν την πολύτιμη γέφυρα μεταφοράς και παίζει καθοριστικό ρόλο για να σωθούν ζωές. Η προμήθεια των 5 σκαφών θα θωρακίσει ακόμη περισσότερο τα νησιά μας. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πως πλέον, προάγουμε την ελληνική καινοτομία και σχεδίαση, η οποία είναι απολύτως προσαρμοσμένη στις ανάγκες αυτών των περιπολικών σκαφών».

Τα νέα περιπολικά σκάφη, κατάλληλα διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό, θα διατεθούν στις Σποράδες, τη Σαμοθράκη, τον Αργοσαρωνικό και τα Ιόνια νησιά.

Φωτογραφία Intime News

Πηγή: onalert.gr