Ανακοίνωση έβγαλε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή έπειτα από δημοσιεύματα που έκαναν το γύρο του Διαδικτύου, τα οποία κάνουν λόγο για περιστατικό «επαναπροώθησης μεταναστών» στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες, αυτή που είχε προχωρήσει στην αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων και πληροφοριών σχετικά με τέτοια περιστατικά ήταν η τουρκική Ακτοφυλακή, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να εκδώσει τότε το Λιμενικό Σώμα ανακοίνωση.

Αναλυτική η ανακοίνωση:

Το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διαψεύδει κατηγορηματικά, δημοσιεύματα που αναφέρονται σε φερόμενη εμπλοκή του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 511, σε περιστατικό επαναπροώθησης μεταναστών στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ν. Λέσβου την 28-03-2021.

Οι εν λόγω ισχυρισμοί είναι παντελώς ανυπόστατοι και αναληθείς. Είναι fake news που στόχο έχουν να αλλοιώσουν το κύρος και την αξιοπιστία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, το αναφερόμενο ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, βρίσκεται και επιχειρεί στη ν. Λέσβο, έχει ανελκυστεί από την 03-01-2021 σε χερσαίο χώρο της Επισκευαστικής Βάσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη Θεσσαλονίκη, όπου και βρίσκεται μέχρι και σήμερα, προς εκτέλεση εργασιών συντήρησης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου InTime News

Πηγή: onalert.gr