Μετά το βίντεο – ντοκουμέντα, όπου τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί σκάφος της ελληνικής Ακτοφυλακής, το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η τουρκική πλευρά «συνόδευε» λέμβους με κατεύθυνση τα ελληνική χωρικά ύδατα.

Πρόκειται για τουλάχιστον έξι περιστατικά τα οποία έλαβαν χώρα από χθες το βράδυ μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, όπου τουρκικά σκάφη στην στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέσβου συνόδευαν λέμβους με αλλοδαπούς και επιχείρησαν να εισέλθουν σε ελληνικά νερά.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα και στις έξι περιπτώσεις Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης του Σώματος καθώς και περιπολικά σκάφη του Λιμενικού ήταν παρόντα στα περιστατικά ενώ καμία από τις παραπάνω λέμβους με τους αλλοδαπούς δεν εισήλθε στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, παρά τις συνεχείς προσπάθειες των τουρκικών ακταιωρών. Όλοι οι αλλοδαποί επιβαίνοντες περισυνελέγησαν τελικά από τουρκικές ακταιωρούς, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα.

Όπως τονίζεται επίσης σημειώθηκε και περιστατικό παρενόχλησης σκάφους του Λιμενικού, από Τουρκική ακταιωρό.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού το «Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή λαμβάνει σταθερά όλα τα απαραίτητα μέτρα, εφαρμόζοντας με σεβασμό το διεθνές δίκαιο, θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητά του την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Συνάμα, επιτηρεί αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: thracenews.gr