Στην αποκάλυψη του γιατί τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη κατά τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις και υπερπτήσεις της Τρίτης, 23/08/2022, έδωσαν ιδιαίτερο «βάρος» στην περιοχή μεταξύ Κάσου και Καρπάθου προχώρησε η εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega.

Συγκεκριμένα δυο ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια το πρώτο πέταξε πάνω από τα Διβούνια, βορειοδυτικά Κάσου-Καρπάθου, στα 27.000 πόδια στις 10:57 και τρία λεπτά αργότερα το δεύτερο ζευγάρι των τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από το Καμηλονήσι, βορειοδυτικά Κάσου-Καρπάθου, στα 27.000 πόδια επίσης.

Όπως αποκάλυψε το Live News, οι υπερπτήσεις αυτές από τα τουρκικά μαχητικά, καθώς και οι αερομαχίες που έγιναν στο σημείο εκείνο ήταν αντιπερισπασμός για το βασικό σχέδιο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, ο στόχος που είχαν τα τουρκικά μαχητικά ήταν να χαρτογραφηθεί η βάση των S-300 στην Κρήτη και γι’ αυτό θα επιχειρούσε ένα ζεύγος F-16 που θα ερχόταν ανατολικά της Καρπάθου, με τελικό προορισμό την Κρήτη για να αναζητήσουν τις θέσεις των S300.

Ωστόσο το ζεύγος των τουρκικών μαχητικών δεν ολοκλήρωσε την αποστολή του, καθώς αναχαιτίστηκε από ελληνικά μαχητικά.

Πηγή: thracenews.gr