Την ίδια στιγμή που τόσο ο Πρόεδρος Ερντογάν όσο και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επιμένουν να δηλώνουν την επιθυμία τους για επανέναρξη διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, τα μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας συνεχίζουν να προκαλούν με παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, τον «δείκτη» προκλητικότητας ανέβασαν μαχητικά αεροσκάφη και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας, με μεγάλο αριθμό παραβιάσεων στο Αιγαίο, ενώ σε λίγες μέρες πρόκειται να ξεκινήσει ο νέος κύκλος διερευνητικών επαφών.

Ειδικότερα, ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, τα οποία ήταν οπλισμένα, προχώρησε σε 3 παραβιάσεις σε περιοχή μεταξύ Σάμου και Χίου, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι σημειώθηκε και μια εικονική αερομαχία με τα ελληνικά μαχητικά που προχώρησαν στην αναχαίτισή τους.

Επιπρόσθετα, τις υπόλοιπες παραβιάσεις εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 καθώς και αεροσκάφη ναυτικής επιτήρησης τύπου ATR-72.

Ακόμα οι πληροφορίες του OnAlert ανέφεραν ότι ένα τουρκικό drone προχώρησε σε παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο ανατολικό Αιγαίο.

Πηγή: thracenews.gr