Με ένα διευρυμένο πρόγραμμα επαφών θα συμμετάσχει ο υφυπουργός Εξωτερικών (ΥΦΥΠΕΞ) για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης στις εργασίες της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 78ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (18-22 Σεπτεμβρίου 2023) συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Φραγκογιάννης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Υψηλού Επιπέδου Σύνοδο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και το Διάλογο Υψηλού Επιπέδου για τη Χρηματοδότηση της Ανάπτυξης, που θα διεξαχθεί μεταξύ 18 και 20 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, θα συμμετάσχει σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Καινοτόμες Λύσεις για το Ξεκλείδωμα των Επενδύσεων στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης» και την υποενότητα «Καινοτόμες προσεγγίσεις και εταιρικές σχέσεις για την ώθηση της ιδιωτικής χρηματοδότησης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης».

Επίσης θα συμμετάσχει σε μέρος του προγράμματος του Πρωθυπουργού τον οποίο θα συνοδεύει στη διμερή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Yoon Suk Yeol καθώς και στις επαφές του με επιχειρηματίες και υποψήφιους επενδυτές. Επιπλέον, ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα έχει πρωινό εργασίας με εκπροσώπους hedge funds καθώς επίσης και συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της Amazon.

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Φραγκογιάννης θα συναντηθεί και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας και συνομιλητή του στα θέματα της Θετικής Ατζέντας Burak Akçapar. Παράλληλα θα έχει και διμερείς συναντήσεις με ομολόγους του άλλων χωρών, υπεύθυνους για επενδύσεις, και μεταξύ αυτών, με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Sultan Ahmed Al Jaber.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Intime News

Πηγή: onalert.gr