Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε προαναγγείλει πως έρχονται νέα μέτρα με στόχο την ανάσχεση της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, με την επιτροπή των Ειδικών να συνεδριάζει και τα πράγματα να κινούνται ολοταχώς προς αυτή την εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr αρχικά οι ειδικοί εισηγούνται νέα μέτρα για να ισχύσουν άμεσα, δηλαδή αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωσή τους. Επιπλέον, εισηγούνται να παρθούν νέα μέτρα και σε δεύτερο χρόνο, δηλαδή από τις αρχές Ιανουαρίου. Θα πρόκειται για πακέτο μέτρων με παρεμβάσεις παντού χωρίς να επηρεαστεί η οικονομία.

Τα νέα μέτρα 

-Μάσκες παντού και συγκεκριμένα υψηλής προστασίας (KN-95) για την είσοδο σε σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
-Αναστολή των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων, πιθανότατα ξανά χωρίς κόσμο και τα γήπεδα.
-Θα ισχύουν επίσης τα ήδη υπάρχοντα μέτρα για την είσοδο των ταξιδιωτών στην χώρα (σ.σ. δηλαδή με μοριακό ή rapid test), ενώ επιπλέον όσοι ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα, από όλες τις πύλες της χώρας, θα πρέπει τη 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε rapid test.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την Πέμπτη, 23.12.2021, θα γίνει τηλεδιάσκεψη των αρμοδίων υπουργών υπό των πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να εγκριθούν τα νέα μέτρα, τα οποία με την σειρά του θα ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία Intime News

Πηγή: onalert.gr