Η Τουρκία έχει εξαπολύσει χερσαία επίθεση στα σύνορα με το Ιράκ, έπειτα από πολλαπλές αεροπορικές επιδρομές, και πλέον μετρά απώλειες.

Το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας έκανε γνωστό ότι ακόμη ένας «μάρτυρας» σκοτώθηκε από «τρομοκράτες» στο Ιράκ. Ο δεύτερος μέσα σε λίγες μέρες.

Η ανακοίνωση:

Χθες, ο κυβερνήτης του βορείου τμήματος του Ιράκ, στην πόλη Ντοχούκ, ανακοίνωσε ότι οι Τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν εναέριες επιθέσεις με την υποστήριξη στοιχείων πυροβολικού, σε δύο οικισμούς κοντά στην πόλη Μπάρι Μπάλα, της Ιρακινής περιοχής Μπάτιουα.

Αμέσως μετά, ακολούθησαν οι χερσαίες τουρκικές δυνάμεις, όπου έφτασαν με εναέρια μέσα και υπό την κάλυψη πολεμικών ελικοπτέρων.

Ιρακινός κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι ο Τουρκικός στρατός κατέχει αυτή τη στιγμή τον απόλυτο έλεγχο κατά μήκος της συνοριακής περιοχής του Χαμπτρί, εγκαθιδρύοντας, εν τω μεταξύ, 45 στρατιωτικά σημεία.

Σύμφωνα με τον Ιρακινό κυβερνητικό αξιωματούχο, οι θέσεις της Άγκυρας υπερβαίνουν κατά πολύ τις περιοχές όπου βρίσκονται οι αντάρτες του PKK – η πρόφαση υπό την οποία η Τουρκία εκτελεί στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Βόρειο τμήμα της χώρας.

Πηγή: onalert.gr