Θέμα λεπτών είναι οι πλέον οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για ολικό περιορισμό της κυκλοφορίας (lockdown) που θα ισχύσει από αύριο Δευτέρα.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο είχε συζητηθεί στο Μαξίμου από την περασμένη Παρασκευή με χρονικό ορίζοντα τη Δευτέρα και οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στις 18:00.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες σήμερα το πρωί υπήρξε τηλεδιάσκεψη από το Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχαν λοιμωξιολόγοι και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και επανεξετάστηκε το θέμα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Στο τραπέζι έπεσε και το θέμα της ολικής απαγόρευσης πτήσεων, ωστόσο κάτι τέτοιο αποκλείστηκε καθώς εμπλέκονται και ευρωπαϊκοί κανονισμοί.

Αντιθέτως η απαγόρευση της κυκλοφορίας φαίνεται πως κατά την διάρκεια αυτής της τηλεδιάσκεψης κέρδισε κι άλλο έδαφος.

Εάν τελικά επιβληθεί η απαγόρευση, η κυκλοφορία θα επιτρέπεται για συγκεκριμένους και μόνο λόγους, ήτοι:

  • για εργασία,
  • προμήθεια φαρμάκων
  • προμήθεια τροφίμων,
  • πρόσβαση σε γιατρούς και νοσοκομεία κτλ.

Το χαλί έχει στρωθεί ήδη από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε χθες, η οποία προβλέπει τους όρους σύμφωνα με τους οποίους η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε απόφαση για δραστικό περιορισμό της κυκλοφορίας προκειμένου ν’ αποφύγει την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού στον πληθυσμό.

Μετά το μήνυμα Μητσοτάκης αναμένεται η εξειδίκευσή της απαγόρευσης να γίνει από τους αρμόδιους υπουργούς – να διευκρινίσουν, δηλαδή, τις περιπτώσεις για τις οποίες θα επιτρέπεται η κυκλοφορία, αλλά και τη διαδικασία που θ’ ακολουθηθεί.

Πηγή: Newsit.gr

Πηγή: onalert.gr