Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου της Διαδικασίας του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια στη γερμανική πρωτεύουσα.

Κατά την διάρκεια των δηλώσεων, ο Έλληνας πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει στις νέες προκλητικές δηλώσεις που προέβη χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Αθήνας.

«Αν απαντούσα κάθε φορά σε δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων δεν θα έκανα άλλη δουλειά», απάντησε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ υπενθύμισε ότι οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι ξεκάθαρες.

Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε δε, πως «αν και στην Ελλάδα είχαμε πληθωρισμό που έτρεχε πάνω από το 85% θα επεδίωκα και εγώ να αλλάζω τη συζήτηση».

Αναφορικά με τις εργασίες της Συνόδου για τη Διαδικασία του Βερολίνου για τα Δυτικά Βαλκάνια, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του, ενώ επανέλαβε τη φιλοδοξία της Αθήνας να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο ο οποίος ενισχύεται και από τις υποδομές που καθιστούν την Ελλάδα ενεργειακό κόμβο ανάμεσα στην Νοτιανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Επέμεινε πως η απεξάρτηση των κρατών της Δυτικής Βαλκανικής από το ρωσικό φυσικό αέριο είναι κρίσιμη και επανέλαβε ότι όλα τα κράτη της περιοχής αναγνωρίζουν την Ελλάδα ως δύναμη σταθερότητας και συνεργασίας.

Με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Intime News

Πηγή: thracenews.gr