Κατηγορηματικός ήταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις στο πλαίσιο συζήτησής του με δημοσιογράφο του Politicο, όπου αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας θα πρέπει να έχουν ως αποτέλεσμα συνέπειες για τις πράξεις της, εκτός αν υπάρξει μια αλλαγή στη συμπεριφορά της.

«Τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αφορούν την Ευρώπη, καθώς επηρεάζουν την Ανατολική Μεσόγειο. Σχετίζονται με το ΝΑΤΟ, καθώς επηρεάζουν το νοτιοανατολικό του τμήμα. Έχουμε καταστήσει σαφές πως δεν νοείται να μην βρεθεί η Τουρκία αντιμέτωπη με συνέπειες εάν συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες. Και πιστεύω πως αυτό είναι πλέον σαφές σε όλους τους παράγοντες που ενδιαφέρονται για αυτή τη γωνιά του κόσμου».

Αυτό διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον δημοσιογράφο του Politico Matthew Kaminski, στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου τεχνολογίας και καινοτομίας «Web Summit 2020» της Λισαβόνας, που εφέτος διενεργείται διαδικτυακά.

«Τα λόγια δεν αρκούν πλέον. Θα πρέπει να δούμε ξεκάθαρες πράξεις από την τουρκική πλευρά και αυτό σημαίνει πραγματική αλλαγή στην πολιτική της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: thracenews.gr