Επίσκεψη στη Χειμάρρα, τη Λειβαδιά και τη Δερβιτσάνη, τα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με μέλη και εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έτυχε θερμής υποδοχής στη Χειμάρρα, όπου επισκέφτηκε και το ελληνικό σχολείο «Όμηρος».

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η επίσκεψη αποτελεί ξεχωριστή στιγμή για τον ίδιο, και υπενθύμισε ότι την περιοχή είχε επισκεφτεί ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, το 1991.

«Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που είμαι ο πρώτος πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Χειμάρρα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως η Ελλάδα στηρίζει «τα δίκαια αιτήματα της ελληνικής μειονότητας».

«Υποχρέωση της Αλβανίας είναι ο πλήρης σεβασμός των δικών σας δικαιωμάτων» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας παράλληλα πως ο ίδιος στηρίζει αταλάντευτα την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Μητσοτάκης – που συνοδεύεται από τον Ολυμπιονίκη, Πύρρο Δήμα – τον παρουσίασε στους συγκεντρωμένους, λέγοντας: «Συνοδεύομαι από έναν δικό σας άνθρωπο, που σήκωσε στις πλάτες του και στους ώμους του την Ελλάδα ολόκληρη».

«Είναι μια ιστορική ημέρα, δεν θα την έχανα με τίποτα, θα ερχόμουν από την άλλη άκρη του κόσμου», είπε από την πλευρά του ο Πύρρος Δήμας.

Πηγή: onalert.gr