Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχθηκε την πρόσκληση που του απηύθυνε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι το ταξίδι στην Ουάσινγκτον θα γίνει αμέσως μόλις το επιτρέψει η πανδημία, γεγονός που σηματοδοτεί την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ,

Για την ίδια την επικοινωνία εκτιμάται ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία το γεγονός ότι ο Μπάιντεν σήκωσε το τηλέφωνο να μιλήσει πρώτα με την Ελλάδα και όχι με την Τουρκία, ενώ συνηθίζεται το αντίθετο.

Γενικότερα στην κυβέρνηση εμφανίζονται ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι το διήμερο πήγε πολύ καλά και η προβολή της Ελλάδας ήταν μεγάλη στο εξωτερικό. Και τονίζουν μάλιστα ότι ήταν κάτι που το είχε ανάγκη ο κόσμος την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Η επικοινωνία Μπάιντεν – Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζο Μπάιντεν επαναβεβαίωσαν τον στρατηγικό χαρακτήρα της συνεργασίας Ελλάδος και ΗΠΑ για την ασφάλεια και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου κατά την διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του Γραφείου τύπου του Πρωθυπουργού, ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι σήμερα η Ελλάδα είναι ένας κρίσιμος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, με ενεργή δράση για την ειρήνη και την ευημερία στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας και των Δυτικών Βαλκανίων υπογραμμίζοντας τη σημασία της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών, με αιχμή τη φιλοξενία των αμερικανικών δυνάμεων στη Σούδα.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Μπάιντεν για την εκλογή του εκφράζοντας την ετοιμότητα της Ελλάδας για στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ στα διεθνή φόρα, με στόχο την προάσπιση των κοινών αξιών των δύο χωρών, με έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπολέμηση της Κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία InTime News

Πηγή: onalert.gr