Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο συνέντευξής του στο τηλεοπτικό κανάλι Alpha , αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, έπειτα από την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, λέγοντας πως ο ίδιος επιθυμεί να συναντήσει κάποια στιγμή τον Πρόεδρο Ερντογάν.

Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να μην αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες για τη συνεννόηση με τον Δένδια, ενώ ήταν αινιγματικός στην ερώτηση, αν του έστειλε κάποιο «μήνυμα» ο Πρόεδρος της Τουρκίας μέσω του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών.

Ειδικότερα, ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι: «Θα μου επιτρέψετε να μην μπω στη λεπτομέρεια των συζητήσεων που είχα με τον υπουργό Εξωτερικών. Ο χειρισμός από πλευράς του κ. Δένδια υπήρξε άψογος», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόσφατο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα.

«Τέτοιου είδους δημόσιες αντιπαραθέσεις μπορεί να είναι σπάνιες, αλλά έχουν και τη χρησιμότητα τους γιατί καταδεικνύουν ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους», συνέχισε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ήταν πρόθεση κανενός να τσακωθεί. «Η εντολή που είχα δώσει ήταν ότι δεν θα αφήσεις καμία πρόκληση αναπάντηση.

Συνάντηση με Ερντογάν ;

Τα θέματα τέθηκε με ειλικρίνεια, με ευκρίνεια. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι και ευρωτουρκικές σχέσεις. Το πλαίσιο του διαλόγου από εκεί και πέρα υπάρχει, οι διερευνητικές συνεχίζονται και ο διάλογος δεν διακόπτεται», συνέχισε.

«Το μόνο πλαίσιο επίλυσης των προβλημάτων είναι το Διεθνές Δίκαιο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας πως η δική του επιθυμία είναι να βρούμε ένα modus vivendi με την Τουρκία.

«Θα γίνει συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο. Δεν είμαι σε θέση να πω το πότε. Η συνάντηση θα γίνει γιατί πρέπει να μιλάμε. Δεν πιστεύω ότι η συνάντηση αυτή θα αργήσει ιδιαίτερα. Δεν θα έπρεπε να είναι είδηση. Θα είναι είδηση προφανώς τώρα», είπε έπειτα από σχετική ερώτηση ο κ. Μητσοτάκης.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Intime News

Πηγή: thracenews.gr