Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το τραγικό δυστύχημα της ελληνικής αποστολής που είχε αναπτυχθεί στη Λιβύη προκειμένου να υποστηρίξει τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις των πληγέντων από την κακοκαιρία Daniel, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις στρατιωτικοί και δύο πολίτες – διερμηνείς.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι: «Είναι διπλά οδυνηρό να θρηνούμε ζωές που χάθηκαν σώζοντας ζωές. Και ταυτόχρονα να αγωνιούμε για την υγεία ανθρώπων μας, που θέλησαν να απαλύνουν την αγωνία άλλων ανθρώπων. Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ταξίδεψαν στη Λιβύη για να βοηθήσουν μετά το χτύπημα της φύσης που πλήγωσε και τη δική μας χώρα.

Σε ένα τραγικό δυστύχημα θρηνούμε, δυστυχώς, 5 μέλη της ελληνικής αποστολής. Ένα δράμα που συνέβη, ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης. Όλη η χώρα πενθεί. Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και στους 10 τραυματίες μας. Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους».

Πηγή: onalert.gr